27 9 / 2012

Aquí va la recepta que la meva germana GEMMA va fer per les orelletes de festa major!! Vam estar unes hores amb les “manosalamasa” però això és amor a l’art i l’altre són tonteries!
Bonísssimes boníssimes-


Per 80 orelletes aproximadament:
Ous: 2 dotzenes
Llet sencera 1 L.
Soliandra 75 gr.
Matafaluga 75 gr.
Sucre 1 cda per ou
Anís Marie Brizard
1 vas
Farina 5 kgr.
Sal
Oli

ELABORACIÓ:
Aixecar-se al trencar l’alba, amb entusiasme i alegria.

Infusionar durant la nit prèvia la llet amb la matafaluga i la soliandra.

Batre el sucre perquè quedi ben fi. Barrejar en un cosi amb les gemes de l’ou. Posar un pessic de
sal per cada ou. Quan canvien de color els ous i agafen una consistència cremosa, afegir la infusió freda i colada de llet.Incorporar l’anís i continuar batent la massa.
Montar les clares a punt de neu, i afegir-les a la massa. Poc a poc, anar incorporant la farina. Quan estigui prou amassada la pasta, enfarinar lleugerament la taula de treball per acabar d’amassar-la.
S’empana la massa, i després d’una estona, tallar la massa en porcions iguals d’uns 5 cm de diámetre.
S’acaben d’amassar fent una petita bola. Tapar-les bé amb un llençol. Començar a preparar la taula per estirar les o r e l l e t e s , f r e g i r - l e s i ensucrar-les. Comencem per les orelletes que hem amassat primer, summergint-les amb oli, i així progressivament. En acabar, fer un xof a la piscina. Ventilar bé l’espai perquè els veïns s’adonin de què heu fet orelletes!

Consumir amb prudència.Són addictives. Es recomana no ingerir més de dos orelletes per día. Mariden molt bé amb xocolata, si és del 70% encara millor! Perfectes per combatre la ressaca de la Festa Major. Allunyeu-les de les persones golafres, que pateixin de diabetis, i dels llocs humits. Repartir una petita mostra del vostre tresor a la família, no se sap mai la fortuna que poden tenir al banc!

En cas d’empaig per gula d’orelletes trucar al tel. : 091

  1. engulli ha publicado esto